Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πνευματικά δικαιώματα.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες που έγραψα ότι όταν θυμώνω κάνω ασκήσεις αυτοσυγκράτησης για να μην βγάλω τον κακό εαυτό μου.
Το Σάββατο μίλησα για λάθη που διορθώνονται, δεν πρόδωσα το ιστολόγιο που έκανε την αντιγραφή, προσπάθησα να φερθώ όσο πιο κόσμια γίνονταν. 
Η κοπελιά που είχε το μπλογκ το έκλεισε.
Ψάχνοντας σήμερα στον μπλόγκερ τις αναρτήσεις της ( εφόσον ήμουνα αναγνώστριά της μπορώ να βλέπω ακόμα το τι δημοσίευε ), άρχισα να ψάχνω στον google για διάφορα κείμενα που έγραφε. 
Ανακαλύπτω λοιπόν πως μια σελίδα στο wordpress με το ίδιο ακριβώς όνομα ( με το μπλογκ που καταργήθηκε ) με ίδια σειρά αναρτήσεων, 
χρησιμοποιεί το δικό μου κείμενο...
..... το αφιερώνει στον εαυτό της.....



....ευχαριστεί τους αναγνώστες της....


.....και αν παρατηρήσατε στην πρώτη φωτογραφία έχει και πνευματικά δικαιώματα.


Ψάχνω λίγο παραπάνω στις σελίδες της και λίγους μήνες πριν αναδημοσιεύσει το δικό μου κείμενο γράφει στους αναγνώστες της τα εξής :


...και απαντά μάλιστα σε σχόλιο αναγνώστη της ως αδικημένη και καλόβουλη!



Όλη αυτή η ειρωνεία με αναγκάζει ξανά σήμερα να αναφερθώ στο ίδιο θέμα. 
Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο άτομο και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. 
Αλλά μην φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.



48 σχόλια:

  1. πωπω μιλαμε αυτες οι αντιγραφες εχουν γινει μαστιγα!
    τι να πω... δε ξερω... ειναι πολλη ασχημο παντως!
    καταλαβαινω απο πρωτο χερι!

    υπομονη Παρασκευη μου! υπομονη!


    φιλακια πολλα! σε στηριζω να ξερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολο αυτό δεν έχει νόημα... Τσεκάρωντας τις ημερομηνίες μπορείς εύκολα να δεις ποιος το έχει γράψει πρώτος!

    Οτι να ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο υπάρχουν κάποιοι που κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλυβα και μάλιστα σχίζουν τα ιμάτιά τους για την πνευματική ιδιοκτησία όλα έχουν νόημα!!!

      Διαγραφή
  3. Από κλινικές περιπτώσεις είναι κάργα το σύμπαν γύρω μας, ιδίως το εικονικό!
    Είμαι υπέρ των συνοπτικών διαδιακασιών και της λιγότερης αβρότητας...

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβίκα μου δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου.... και εν πάσι περιπτώσει η μία ευκαιρία έφτανε γιατί και δεύτερη????? Πριν από λίγες μέρες το ίδιο κείμενο δημοσιεύτηκε και στο FB.... δεν νομίζεις ότι πρέπει να της κόψεις τον "βήχα"!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου επειδή υπάρχει περίπτωση να είναι άλλο άτομο ( απίθανο λίγο βέβαια ) για αυτό η δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί να έχεις και δίκιο. Δεν ξέρω. Είμαι μπερδεμένη. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Ε, δεν είμαστε καλά... θύμωσα κι εγώ τώρα. Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να ψαχτώ αν έχω υποστεί αντιγραφές.
    Παρασκευή μου, γιατί δεν βάζεις έναν κώδικα προστασίας στο μπλογκ σου; Όχι ότι προστατεύει 100% από τον γνώστη, αλλά τουλάχιστον απομακρύνει τον αδαή. Αν θέλεις, να σου δώσω αυτόν που χρησιμοποιώ. Στείλε μου mail να ξέρω, και θα σου τον στείλω αμέσως.

    Κι εσύ ρε κορίτσι πώς-σε-λένε, άνθρωποι κρύβονται πίσω από ένα ιστολόγιο, όχι ένα σκέτο πληκτρολόγιο υπολογιστή!! Δεν γράφονται μόνα τους τα κείμενα...
    Εντάξει, δεν είμαστε και ο Ελύτης όταν γράφουμε, αλλά έλεος. Καταθέτουμε την ψυχή μας στα κείμενα... και η κλοπή κειμένων και ψυχής, είναι διπλή κλοπή.
    Φιλιά! Μακάρι να ήξερα πώς αλλιώς να σε βοηθήσω...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έλλη μου!! Τελικά αναγκάστηκα να δώσω τα μπλογκ που αναφέρονται στο ίδιο όνομα. Υπάρχουν κι άλλα μπλογκ και σελίδες στο facebook που το έχουν αλλά δεν έχει νόημα....με κούρασε όλο αυτό. Στο κορίτσι θα ήθελα να πω τα ίδια λόγια που γράφεις κι εσύ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την κατανόηση και την συμπαράσταση. Θα σου στείλω email. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Βιβή μου γλυκιά!!με έκανες turbo με τα νέα!!καταλαβαίνω ματάκια μου πως είσαι!!νευρίασα πάρα πολύ!όταν το αποφασίσεις δώσε μας το όνομα να μην το αφήσουμε έτσι το θέμα!!στο είπα και την περασμένη φορά!μιά οικογένεια είμαστε όλοι εδώ..κοντά` σου είμαστε όλοι..αν την βρούμε με τα στοιχεία της να την πάμε δικαστικά!!έλεος πιά!σε φιλώ κοριτσάκι μου!πρόσεχε μη συγχύζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Καίτη μου!! Θύμωσα πολύ όταν διάβασα πως το κείμενο ( εννοείται που έγραψε εκείνη ) το αφιέρωνε στον εαυτό της και είχε την ανάγκη να το πιστέψει. Μήπως αναρωτήθηκε πως εκείνος που το έγραψε, το έγραψε έτσι επειδή το πιστεύει; Όπως και να χει αναγκάστηκα να κάνω update της δημοσίευσης. Βρήκα και τρίτο μπλόγκ με το ίδιο όνομα που έχει το συγκεκριμένο κείμενο. Μπορούμε να την βρούμε; Πιθανότατα ψευδώνυμο ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε. Και το χειρότερο είναι πως θα επιστρέψει με κάποιο άλλο!! Σε φιλώ Καίτη μου!

      Διαγραφή
  7. Καταλαβα... Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης ηταν η κατασταση στο wordpress. Παντως μπραβο στην υπομονη σου που δεν αποκαλυπτεις το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασες Εύη μου; Δυστυχώς δεν άντεξα άλλο και τα έδωσα όλα!

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να το καταλαβω! Κλεινει το ενα μπλογκ και ανοιγει αλλο συνεχιζοντας να εχει το δικο σου κειμενο; Μα, γιατι; Θα σου ελεγα να μην ασχολεισαι, αλλα ξερω οτι κι εγω στη θεση σου θα εκνευριζομουν πολυ. Περιεργα πραγματα.

      Διαγραφή
    3. Το δεύτερο μπλογκ ήταν από 2011 το πρώτο από 2013 , το τρίτο δεν ξέρω!! Ταυτόχρονα υπάρχουν. Ή τουλάχιστον τα δυο υπήρχαν. Για το τρίτο θα δείξει. :)

      Διαγραφή
  8. άρχισαν άλλα παιχνίδια ,βλέπω !Το ότι το εκλεισε δειχνει πως δεν εχεις δίκιο....Γεμίσαμε κανίβαλλους !
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε που έχω δίκιο εγώ!!! Όχι βέβαια! Εκείνη που το έγραψε αναρωτιέται αν μπορεί να το πιστέψει κιόλας! :)
      Φιλάκια Νάσια μου!

      Διαγραφή
    2. συγμωμηηηηηηηη ,παλι λαθος εκανα! πως εχεις δικιο ,σιγουρα ηθελα να γραψω! μα τι εχω παθει;
      μαλλον πως δεν εχει διο αυτη ηθελα να γραψω ,αλλα επειδη ημουν συγχισμενη και με δικα μου ,δεν προσεξα τι εγραφα....συγνωμη

      Διαγραφή
    3. κάνε ενα ξεματιασμα εδω μέσα ,να κανω κι εγω σε εμενα ,γιατι βλέπεις πως γράφω!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Νάσια μου!! χαχαχα και μου έλεγε η γιαγιά μου να με μάθει να ξεματιάζω! Κοίτα που χρειάζονται όλα τελικά, φυσικά και υπερφυσικά!
      Μην ζητάς συγνώμη για κάτι. Δεν υπάρχει λόγος. Ούτε για μια στιγμή δεν το πήρα ότι εννοούσες το αντίθετο. Για να συνέλθουμε, παρακαλώ!! :) Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  9. Εγώ λέω ότι όλοι αυτοί που αντιγράφουν έχουν μεγάλο θράσος και δυστυχώς φέρονται σαν να είναι αυτοί που θίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η ανάρτησή της περί αντιγραφής αυτό δηλώνει. Άραγε να ήταν δικιά της κι αυτή;

      Διαγραφή
  10. Πολύ περίργα όλα Παρασκευή μου!!!Καί βλέπω ότι συνεχίζει νά αντιγράφει κείμενα,καί στό τρίτο ιστολόγιό της!Εμάς,πού μάς βγαίνη ο κ.... νά καθήσουμε νά σκεφτούμε τί κείμενο ή τί φωτογραφίες θά διαλέξουμε νά τό συνοδεψουν, τίτλο,είμαστε οι χαζοί καί αυτή μέ αντιγραφή-επικόλληση,έτοιμη σέ 5 λεπτά?Μήν τό αφήσεις τό θέμα!!Κυνήγησέ τήν όσο μπορείς!Κάνε ανακοίνωση καί στό FB!Μήπως καί μαζευτεί!Πολύ νευρίασα!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου δεν ξέρω ακόμα για το τρίτο. Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί, Δεν ξέρω αν είναι μια, αν είναι δυο ή τρεις! Όνομα πάντως και κοινά κείμενα ειδικά τα δυο πρώτα έχουν . Είδες το τρίτο ιστολόγιο που αναγράφω ότι έχει το κείμενό μου στο προφίλ της; Εις υγείαν των κορόιδων! :)) Φιλάκια πολλά Dimi μου!

      Διαγραφή
  11. Είναι πολύ άσχημο όλο αυτό και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έχει κάποιος για να κάνει κάτι τέτοιο!
    Αλήθεια μπορεί να μου πει κάποιος τον λόγο τι έχει να κερδίσει.
    Λυπαμαι Παρασκευή μου πρέπει να είναι πολύ άσχημο για σένα όλο αυτό!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έλενά μου!! Σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να ανακοινώσω ή όχι τα μπλογκ. Και τα τρια είχαν ακριβώς τις ίδιες αναρτήσεις. Τα τσέκαρα με τις αναρτήσεις που βλέπω στον μπλογκερ από το πρώτο μπλογκ "στιγμές". Ενώ είχα νευριάσει πολύ με την απάντηση της το Σάββατο, έδωσα τόπο στην οργή. Έπρεπε να τα δώσω από την αρχή. Θα έβρισκαν πολλοί ακόμα τα δικά τους κείμενα! Πάντως όσοι και να το κάνουν αυτό αργά ή γρήγορα τελειώνουν κάπως έτσι. Έβγαλα τον κακό εαυτό μου τελικά! Αυτό είναι το πιο άσχημο για μένα! :) Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. πωπωπω
    είχα γράψει ένα τεράστιο σχόλιο και χάθηκε :(
    Θα ξανάρθω γιατί πνίγομαι αυτή τη στιγμή ...από το δίκιο μου το δίκιο σου από τη μαλακία που τους δέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ...να τρώει σχόλια και να μας αλλάζει τα φώτα για να μπούμε είναι πρώτος ο μπλογκερ!! :))

      Διαγραφή
  13. Και σου ξανάρθα!
    Έγραφα τον πόνο μου αλλά φαίνεται δεν τον άντεξε!
    Μετά τη λογοκλοπή που είχα διαπιστώσει τον περασμένο Αύγουστο ( ως τότε ήμουν ανυποψίαστο) άρχισα να γκουγκλάρω ολόκληρους στίχους από τις δημοφιλείς δημοσιεύσεις μου . Τι διαπίστωσα ; Ότι πολλά αμέτρητα μπλογκς έχουν δημοσιεύσει χωρίς το λινκ μου τα περισσότερα λες και είναι δικές τους οι δημοσιεύσεις. Στις αρχές έστελναν κανένα σχόλιο ή μήνυμα. Φυσικά και αγνοήθηκα. Έκτοτε σταμάτησα. δεν αντέχεται! Είναι ψυχοφθόρο. Από τις ημερομηνίες φαίνεται η αλήθεια,,, εξάλλου ο τρόπος γραφής μου είναι πια αναγνωρίσιμος θέλω να πιστεύω!
    Φιλάκια πολλά Βιβή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπς!! Καλώς την μου πάλι! Αριστέα μου έχεις απόλυτο δίκιο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά. Όσοι σε ξέρουμε θα αναγνωρίσουμε την γραφή σου. Οι υπόλοιποι; Η κοπέλα αντέγραφε διαρκώς και εμένα με συμβούλεψε να κλειδώσω τα κείμενά μου. Ούτε ένα συγνώμη. Αντίθετα σε άλλο μπλογκ που φυσικά δεν πρόκειται να αναφέρω μου ζήτησαν συγνώμη!! Κόσμος και κοσμάκης!! Να σαι καλά Αριστέα μου!! Καλό βράδυ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Δυστυχώς πολλοί εκμεταλλεύονται το γεγονός της ελευθερίας του λόγου και την χρησιμοποιούν προς όφελος τους.. Δεν είναι δυνατόν να διατυμπανίζει κιόλας ότι άλλος την αντιγράφει!! Είναι πολύ άσχημο να οικειοποιείται κάποιος το δικό σου έργο..
    Εύχομαι όλο αυτό να μην έχει συνέχεια κοπέλα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω βρε κοπέλα μου!! Όταν διάβασα αυτό για την αντιγραφή τρελάθηκα!! Και κερατάς και γδαρμένος! :)) Να σαι καλά! Καλό βράδυ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Όλα τα λεφτά τα πνευματικά δικαιώματα...ξέχασε όμως να αναφέρει σε ποιον ανήκουν...χαχα!!
    Τι να πω!!
    Όλα τα περιμένω πια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γέλια που έριξα όταν είδα τα πνευματικά δικαιώματα δίπλα στο κείμενο ήταν όλα τα λεφτά. Θύμωσα πολύ όμως, μα πάρα πολύ όταν διάβασα την ανάρτηση περί αντιγραφής! Καλή μου μέρα Μαράκι!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω κάποια πράγματα.
    Άραγε τι κερδίζει κανείς να μοστράρεται με ξένες σκέψεις και ιδέες.
    Κρίμα.
    Φιλάκια σε σένα και μη σκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Φλώρα μου! Ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Να κλέβουν, να έχουν πνευματικά δικαιώματα πάνω στα ξένα κείμενα, να κάνουν και υποδείξεις περί αντιγραφής. Τι άλλο να πω; :) Να σαι καλά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Δε θα το καταλάβω ποτέ αυτό... Μου φαίνεται αστείο το να γράφεις περί πνευματικών δικαιωμάτων τη στιγμή που εσύ πρώτος δε τα σέβεσαι... Δηλαδή όταν το έγραφε πρέπει να έκλαιγε από τα γέλια... Τι να πω... Μακάρι να σταματήσει αυτή η ιστορία γενικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα εγώ πάντως έκλαψα από τα γέλια όταν διάβασα τα πνευματικά δικαιώματα. Ο θυμός βγήκε μετά...με όλα όσα έγραφε για την αντιγραφή. Αν τα έγραψε αυτή δηλαδή και δεν ήταν εξίσου αντιγραφή!! :)) Καλή σου μέρα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  18. 'Έμεινα ελαφρώς άναυδη .....τι κερδίζει δεν μπορώ να καταλάβω ...Μου θυμίζει κάτι από ένα σίριαλ που έβλεπε η μαμά μου ,τη ζωή της άλλης ...θα έλεγα τα μπλόκ της να τα ονόμαζε "οι σκέψεις των άλλων "....πιο τίμιο θα ήταν ...Άστο να το πάρει το ποτάμι Βιβή μου ...ότι κάνουμε μπροστά μας θα το βρίσκουμε ,οπότε ¨έσω ψύχραιμη και αδιάφορη "αλλά πολύ καλά έκανες που δημοσίευσες τα μπλόκ της !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ολυμπία μου!! Τρία μπλογκ, ίδιο όνομα, ίδιες αναρτήσεις σε ίδιες ημερομηνίες! Τι άλλο να πω; Όταν έχασα την ψυχραιμία μου ανακοίνωσα τα μπλογκ. Συνεχίζουμε ήρεμοι και αγνοώντας τους κακόβουλους! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. Προχτες το βραδυ βρηκα μια φωτογραφια μου σε δυο μπλογκς,εγινε μια σχετικη επικοινωνια,μαζι τους παραδεχτηκαν το λαθος τους ,πως θα μπορουσαν αλλωστε να μην το παραδεχτουν αφου τους εδειξα ολοκληρη την αναρτηση και τη συνταγη μαζι,δεν ξερω τι πρεπει να γινει με αυτες τις καταστασεις,δεν ειναι ωραια ας μην ξαναγινει για κανενα,φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φιλενάδα! Στην δική μου περίπτωση μου έγιναν και υποδείξεις. Το συγνώμη βαριά κουβέντα για όποιον έχει πνευματικά δικαιώματα σε σκέψεις άλλων! Χαίρομαι που βρήκες το δίκιο σου! Απίστευτο να μην ξανασυμβεί αλλά καλό είναι να τους απομονώνουμε όταν αντιλαμβανόμαστε ανάλογα περιστατικά! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Kαλημερα,το βρηκα σε αυτη την περιπτωση το δικιο μου,ξερεις ποσες φορες εχει γίνει με τις φωτο?
      και μαλιστα σε μια περιπτωση και αφου ειπαμε πολλα δεχτηκα την απειλη πολεμο θελεις ? θα τον εχεις...αυτα,δυστυχως εχει και τετοιο κοσμο,να εχεις μια όμορφη μερα ευχομαι.

      Διαγραφή
  20. Καλή καρδιά! Μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει πολύ μεγάλο μεράκι να γράψει κάτι αλλά να μην τα καταφέρνει και η ανάγκη του να πάρει αξία μέσα από αυτό να είναι τόσο μεγάλη που να μην έχει ηθικούς φραγμούς. Επίσης να θυμόμαστε πως ανάμεσά μας υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν σοβαρότατα ψυχιατρικά προβλήματα. Η μυθομανία είναι ιατρική πάθηση, σοβαρότατη μάλιστα κι αυτός που την έχει βασανίζεται πάρα πολύ. Θέλω να πω πως δεν είναι όλα στα σφάλματα απόρροια ενός κακού χαρακτήρα. Πολύ καλά έκανες και δεν ξεμπρόστιασες το άτομο. Δεν έχει νόημα. Φυσικά και είμαστε όλοι υποψήφια θύματα, αλλά για όλα υπάρχουν λύσεις. Μπορούμε μεταξύ μας να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να ξεχωρίζουμε τους καλούς συντάκτες. Η μεταξύ μας κοινωνικοποίηση είναι πιστεύω η καλύτερη δικλείδα ασφαλείας και η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Δεν πρέπει να γινόμαστε καχύποπτοι και να φροντίζουμε τα κείμενα που συντάσσουμε να μην έχουν τόσο πολύ την εικόνα της αφηρημένης έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν είναι δυνατόν!!!!! ορισμένοι άνθρωποι θέλουν τη βοήθεια ειδικού τελικά.. τι να πεις Παρασκευή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πικρή ιστορία τα πνευματικά δικαιώματα! Μπορεί να σε τρελάνει αυτή η ιστορία... Άνθρωποι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί, εσύ συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις τόσο καλά και μην δίνεις σημασία! Η αλήθεια νικά στο τέλος!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είχα διαβάσει την ανάρτηση που είχες ενημερώσει ότι η κοπέλα αντέγραψε ως δικό της κείμενο σου και είπα εντάξει θα διορθωθεί το θέμα... (όπως το έγραψες κιε σύ) αλλά διαβάζω τώαρ ότι έπραξε όπως έπραξε και τώρα όλο αυτό; Ε, δεν πάμε καλά! Εγώ τώρα πραγματικά νιώθω εκνευρισμένη γιατί τα ανθρωπάκια πα΄νε να βγουν ανθρώποι; Έλεος! Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή