Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η.........όπως Η/Υ


Είναι γεγονός ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής εξαιτίας της δυνατότητας αποθήκευσης, επεξεργασίας και αξιοποίησης μεγάλου όγκου πληροφοριών καταλαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην εκπαίδευση, στις επιχειρήσεις, στην έρευνα, στην καθημερινή προσωπική ζωή των ανθρώπων. Η ελαχιστοποίηση της αποστάσεως μέσω της επικοινωνίας είναι εξαιρετική.
Η περιήγηση μέσα σε ιστοσελίδες ενημέρωσης, ιστορίας, τέχνης...κτλ, δίνουν στον χρήστη την δυνατότητα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε κάθε επίπεδο, όπως και να βρεθεί σε κάθε γωνιά της γης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να μάθει για στοιχεία που εκφράζουν άλλες κουλτούρες, να δει εικόνες που ίσως να μην έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποτέ από κοντά.
Έχουν όμως και  αρνητικές συνέπειες.
Μέσα από την γλώσσα του προγραμματισμού ο χρήστης οφείλει να προσαρμόσει τη σκέψη και τον λόγο του. Συρρικνώνεται αρκετά ο λόγος και αλλοιώνονται οι μορφές των λέξεων και του συντακτικού.
Η αποξένωση από το κοινωνικό περιβάλλον. Ο χρήστης που μένει σπίτι του, που πληροφορείται και επικοινωνεί μόνο μέσω υπολογιστή, είναι ορατό πως παθαίνει εξάρτηση από ένα μηχάνημα.
Έχουν χαθεί πολλές θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς, μιας και ένας υπολογιστής και ένας μόνο χειριστής κάνουν όλη την δουλειά ( βιομηχανία, ηλεκτρονικά καταστήματα ).
Η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες της ιδιωτικής μας ζωής.
Όπως και να έχει θετικά ή αρνητικά στοιχεία, σε λίγα χρόνια αυτός που δεν θα γνωρίζει από υπολογιστές, θα θεωρείται μάλλον ο αμόρφωτος της εποχής του.

Το post αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού The 24 Days Challenge που διοργανώνει το blog  mystickland
Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση είναι οι:

10 σχόλια:

  1. όπως ακριβώς τα λες.. έχει πολλά καλά αλλά και πολλά αρνητικά παράλληλα.. μακάρι να μην εξαρτιόμασταν από ένα μηχάνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω με την Ευη..αποξενώνει αλλά και μορφώνει..
    θέλει μέτρο..
    φιλιά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πλεον πιο πολλα αρνητικα βλεπω..εχω φτασει σε σημειο να μισω τους υπολογιστες..για διαφορους λογους..

    Μπορεις σε παρακαλω να ψηφισεις το μπλογκ μου (Nat Bees Fashion) στα Βρετανικα Cosmopolitan awards εδω:

    http://www.next.co.uk/cosmo-blog-awards/

    Ειμαι η μονη Ελληνιδα που βραβευτηκε.
    Ευχαριστω εκ των προτερων!

    Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια Αναστασία!! Σε ψήφισα. Καλή επιτυχία να έχεις!

      Διαγραφή
  4. Παρασκευή μου γειά σου!!!!!!
    Το ψωμάκι στην προηγούμενη ανάρτηση σου καλοοοο!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγιο πράγμα το ιντερνετ...αν δεν το είχα να επικοινωνώ με το παιδί μου χωρίς κόστος όποτε θέλω και όσο θέλω όταν είναι μακριά ούτε ξέρω τι θα έκανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάναμε και εμείς αυτό που έκαναν οι δικοί μας γονείς Μαράκι μας.....θυμάμαι την μαμά μου όταν έφυγα εγώ πως περίμενε με λαχτάρα να χτυπήσει το τηλέφωνο να με ακούσει....

      Διαγραφή