Αλεύρι, αλάτι, νερό, μαγιά ή προζύμι και έχουμε ένα ζυμάρι για ψωμί, πίτσες και πίτες.
Από κει και πέρα μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα την παρασκευή μας διάφορους τύπους αλευριού και λιπαρές ουσίες όπως λάδι, γάλα ή βούτυρο.
Μπορούμε με την παρασκευή ενός ζυμαριού για ψωμί να
αστεράκια, ανθάκια.
Επειδή όμως κάνει πολύ ζέστη και δεν είναι του παρόντος, θα επανέλθω σε άλλη ανάρτηση πιό αναλυτικά....
Μπορούμε με την παρασκευή ενός ζυμαριού για ψωμί να
φτιάξουμε πίτσες και να τις βάλουμε στην κατάψυξη. Εφόσον φουσκώσει, με ή χωρίς τυρί μπορούμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο τηγανόψωμο.
Να φτιάξουμε ψωμάκια σε διάφορα σχέδια.....στρογγυλά, πλεξίδες,αστεράκια, ανθάκια.
Επειδή όμως κάνει πολύ ζέστη και δεν είναι του παρόντος, θα επανέλθω σε άλλη ανάρτηση πιό αναλυτικά....
Το post αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού The 24 Days Challenge που διοργανώνει το blog mystickland
Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση είναι οι:
Πω πω, αυτό το ζυμάρι είναι το κάτι άλλο!! Μπορείς με τόσο λίγα και απλά υλικά να δημιουργήσεις! Και αυτή η μυρωδιά του ψησίματος είναι απίστευτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο αλλά τώρα το καλοκαίρι δεν υποφέρετε με τίποτα το ζύμωμα...
Διαγραφήχα χα, δίκιο έχεις!!! :)
Διαγραφήείναι πολύ ωραίο να μπορείς να φτιάχνεις δικό σου ψωμί..δεν έχω προσπαθήσει ποτέ αλλά πολύ θα ήθελα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ξεκίνησα μια μέρα επειδή βαριόμουν να βγω να αγοράσω ψωμί.Εεεε την πάτησαα!!
ΔιαγραφήΑπό εκείνη την μέρα ήθελαν μόνο ζυμωτό...είναι πολύ εύκολο πάντως!
πολύ μου άρεσε αυτή η ανάρτηση...και η μαμά μου φτιάχνει δικό της ψωμί και στον ηλεκτρικό φούρνο και στο φούρνο των ξυλών
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια :))))
Άσε το ψωμί σε φούρνο με ξύλα είναι το κάτι άλλο....έψηνε η πεθερά μου και κάθε φορα που πήγαινα της έπαιρνα ένα ταψί!! Τι κρίμα που στάματησε το ζύμωμα! :(
ΔιαγραφήΜμμμ...δεν έχω καλύτερο από το σπιτικό ψωμί!
ΑπάντησηΔιαγραφή