Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Λάθη που διορθώνονται.....

......αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.

"Είναι κάποιες στιγμές που όσο και να θέλεις να παραμείνεις όρθιος, θα πέσεις.
Είναι αυτές οι στιγμές που κάθεσαι παρέα με την μοναξιά σου... 
Δεν της δίνεις χρώμα .....στα μάτια σου η μοναξιά είναι τελείως άχρωμη!
Σκέφτεσαι, προσπαθείς να εντοπίσεις τα λάθη σου.
Τι είναι αυτό που έπρεπε να έχεις κάνει και δεν έκανες.
Τι ήταν το λάθος που δεν διόρθωσες....
Τι  έχεις διεκδικήσει ; ......... ίσως με λάθος τρόπο, και δεν το κέρδισες;
Στήνεις τον εαυτό σου στον τοίχο και τον χτυπάς αλύπητα.
Δεν μπορείς να δεχτείς πως κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή, γίνονται και χωρίς την θέλησή σου.
Θέλεις να τα φορτωθείς όλα!  Να δεις τις αντοχές σου."


Μπαίνοντας σε μπλογκ αναγνώστριας σήμερα βρέθηκα μπροστά σε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη. 
Το κείμενο στο προφίλ της μου φάνηκε γνωστό. Τόσο πολύ γνωστό που ήταν  σαν να το έγραψα εγώ. 
Μπα!! σκέφτηκα. Δεν είναι δυνατόν.
Πριν τελειώσω την πρώτη πρόταση κατάλαβα πως πρόκειται για δικό μου κείμενο που αναρτήθηκε στις 22/09/12.
Δεν πήρε την άδειά μου ούτε καν ρωτήθηκα ποτέ για την αναδημοσίευσή του και μάλιστα σε ένα προφίλ χωρίς να αναφέρεται η πηγή.
Φυσικά άδεια δεν θα έδινα για την συγκεκριμένη χρήση, μια και το προφίλ χαρακτηρίζει αποκλειστικά και μόνο αυτόν που το γράφει.
Αυτά που ένιωσα ήταν πολλά και μπερδεμένα και καθόλου  ευχάριστα
Περιμένω να διορθωθεί το "λάθος" και κάνω την συγκεκριμένη ανάρτηση για να μην δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση για το ποιος "έκλεψε" ποιον.



Update Τα λάθη συνεχίζονται.....

Είμαι πολύ απογοητευμένη επειδή πίστευα πως όποιος κάνει λάθος μπορεί να το αναγνωρίζει και να ζητάει και ένα συγνώμη.
Απογοητεύτηκα και δέχτηκα και υποδείξεις που δεν έχω κλειδωμένα λέει τα κείμενά μου.
Η αναγνώστριά μου με διέγραψε ( δήθεν με τιμώρησε κιόλας ) που αντέδρασα όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα. 
Μέρος του ίδιου κειμένου βρήκα ψάχνοντας σε ένα ακόμα μπλογκ και στο facebook. 
Αυτή την φορά μια και δεν ήταν σε προφίλ απαίτησα ( σε σχόλιο ) να αναφερθεί η πηγή.
Μάλλον πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί, γιατί ποιος ξέρει πόσα κείμενά μας κυκλοφορούν στο ίντερνετ με άλλες υπογραφές.
Το πως βρίσκεσαι από κατήγορος κατηγορούμενος πάντως είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή κουβέντα.


38 σχόλια:

  1. Απίστευτο και όμως αληθινό ,αναρωτιέμαι άραγε τι αισθάνεται και τι κερδίζει κάποιος που χρησιμοποιεί κείμενα ,σκέψεις ,συναισθήματα άλλων ανθρώπων ???? Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποια φίλη .....Ελπίζω έστω και αργά να διορθώσει το απερίγραπτο λάθος !!!
    Καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ολυμπία μου!! Είσαι από τους μετρημένους στα δάχτυλα (του ενός χεριού) εδώ μέσα που γνωρίζουν ακριβώς σε τι αναφερόμουν και τι ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα! Το ότι αυτοπροσδιορίζονταν με αυτά τα λόγια, ήταν λίγο άκομψο!! Αν μπορεί μια φίλη πραγματικά να δώσει απάντηση στο ερώτημά σου θα έπαιρνα απάντηση κι εγώ! Της άφησα μήνυμα στο facebook!! Ελπίζω να διορθώσει. Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  2. Αυτη την ιστορια με τον πλαγιαρισμο στα μπλογκ δεν την καταλαβαινω! Γιατι να φτιαξεις μπλογκ και να αντιγραφεις απο αλλα μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ανησυχείς ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.... Και η google τους αναγνωρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο θράσος χρειάζεται να έχεις για να κάνεις κάτι τέτοιο, εγώ πάλι γιατί δεν πιστεύω στο λάθος..... Πολλά φιλιά Βιβίκα μου και καλό μήνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Βίκυ μου!!! Πάντα δίνω την ευκαιρία! Καλώς ή κακώς! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Βιβή μου..
    Μην στεναχωριέσαι..δεν αξίζει.. Γίνονται συνέχεια τέτοια γεγονότα δυστυχώς. Δοκίμασες να επικοινωνήσεις μαζί της και να της πεις ότι δεν μπορεί να παίρνει τα δικά σου κείμενα χωρίς άδεια και χωρίς αναφορά στην πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και της έστειλα μήνυμα και περιμένω την απάντησή της! Δεν στεναχωριέμαι απλά ξεκαθαρίζω την θέση μου. Καλό μη΄να Κατερινάκι μου!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Ω, λυπάμαι... Λυπάμαι γιατί αναστατώθηκες και στενοχωρήθηκες. Και σε καταλαβαίνω!
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να κλέβουμε τα λόγια των άλλων... δική μας προσωπικότητα δεν έχουμε; Λόγια δικά μας δεν έχουμε;
    (ρητορικό το ερώτημα,δεν περιμένω απάντηση...)
    Φιλιά πολλά και εύχομαι να διορθωθεί όλο αυτό! Καλό μήνα, χωρίς άλλα δυσάρεστα απρόοπτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στεναχώρια Έλλη μου ήρθε με την απάντηση που έλαβα στο μήνυμά μου. Έσβησε το προφίλ μα ένα συγνώμη το περίμενα. Anyway!
      Θα απολαύσω την Κυριακή μου σαν να μην έγινε τίποτα απολύτως. Δεν αξίζει άλλωστε!! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  7. δυστυχώς πολλά έχουν συμβεί εδώ στη μπλογκόσφαιρα και ακόμη συμβαίνουν! πόσο λυπηρό είναι να μην έχεις προσωπικότητα και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους κρυμμένος πίσω από όχι δικά σου λόγια! μη στεναχωριέσαι Παρασκευή μου, ελπίζω μόνο να καταλάβει τι έκανε γιατί τις περισσότερες φορές αυτό δε γίνεται.. θυμάσαι και με μένα τι είχε γίνει κάποια στιγμή με το προφίλ μου.. φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς συμβαίνει συχνά...θυμάμαι Εύη μου τι είχε γίνει και με σένα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Δυστυχως γινεται κατ εξακολουθησην αυτο το πραγμα απο διαφορα ατομα.αλλα δεν μπορω να το καταλαβω,αν δεν εχεις κατι να δειξεις δεν κανεις μπλογκ δεν ασχολεισαι καν,πλεξε ,κεντα,ζωγραφισε αν εχεις ταλεντο πιες καφε με φιλους ,κανε τελος παντων οτι ξερεις να κανεις,ασε τις σκεψεις των αλλων να ανηκουν σ αυτους που τις εξεφρασαν και οχι μονο σκεψεις και οτι αλλο δεν ανηκει σε σενα...τελος παντων παρασυρθηκα γιατι θυμωσα πολυ....ελπιζω να διορθωθει το θεμα φιλεναδα,φιλακια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε φιλενάδα μου; Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε μια λύση σε όλο αυτό που γίνεται. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα, μικρό μου!
    Εύχομαι να αποκατασταθεί η "ιστορία" με τον τρόπο που θα σε γαληνέψει!
    Φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα!!! Να σαι καλά! Το ξημέρωμα με γαλήνεψε ούτως ή άλλως από μόνο του. :) Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  10. Μου έχει συμβεί, και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές που άνοιξα το μπλόγκ μου... το χειρότερο είναι ότι ο άλλος κρατάει και τα σχόλιά σου, τις σκέψεις σου, τις λέξεις σου, λες και είναι δικά του όλα αυτά, προϊόν του δικού του νου και του χαρακτήρα του!... Δεν ήξερα πως να αντιδράσω, αισθάνθηκα "κλεμμένη"... Προσπάθησα να το λύσω στέλνοντας προσωπικό μήνυμα, μην κάνω και ρεζίλι με την μία τον άλλο... αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση... Εν τέλει, κατέληξα να σκέφτομαι ότι κακό δικό του κάνει, πρόβλημά του... Τι να πω... Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μήνα Παρασκευή μου!!Νομίζω πώς έχη ξανά συμβεί σέ άλλη φίλη blogger,τό ίδιο!!Εάν δέν λυθεί τό πρόβλημα,θά πρέπει νά αποκαλύψεις τό συγκεκριμένο ιστολόγιο! Εχουν δημοσιεύσει φωτό μου,χωρίς τήν αδειά μου!!Ευτυχώς πού πολύ γρήγορα τήν κατέβασαν!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πολλές φίλες μας έχει συμβεί Dimi μου και πολύ φοβάμαι πως δεν θα πάψει να συμβαίνει. Έσβησε το προφίλ οπότε δεν έχει νόημα να το συνεχίσω. Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο Κυριακής! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα κοριτσάκι μου,πολύ στενοχωρήθηκα που διάβασα αυτά που έγραψες..εννοείται για σένα περισσότερο γιατί συναισθάνθηκα την στενοχώρια σου..θα έσκασες βρε Βιβή μου..είναι πολύ ανέντιμο και άδικο σε βάρος σου,και συμβαίνει σε πολλούς!αν δεν βρείς άκρη ειδοποιήσέ μας-εμας τα φιλαράκια σου-να βοηθήσουμε αν χρειαστείς..έτσι ματάκια μου?μη στενοχωριέσαι..εδώ είμαστε εμείς!φιλάκια για την ώρα..θα τα πούμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Καιτούλα μου! Έσκασα πιο πολύ με την απάντησή της και ότι θύμωσε κιόλας! Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι...Το κείμενο το βλέπω ακόμα στις άλλες δυο αναρτήσεις όπου άφησα εν ψυχρώ τα σχόλια μου. Η ίδια το έσβησε. Χίλια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την συμπαράσταση. Να σαι καλή αγαπημένη!!! Φιλάκια πολλά πολλά και καλό μήνα!! :)

      Διαγραφή
  13. ¸.•°♡♡♫° ·..
    Isso é muito desagradável.

    Ótimo mês de fevereiro!
    Bom domingo! Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    º° ✿✿ ♫° ·. Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είσαι η πρώτη, μου έχει συμβεί αρκετές φορές και η τελευταία ήταν εχθές όταν είδα τη φωτογραφία που είχα βάλει πέρσι στη πρώτη Φεβρουαρίου να φιγουράρει σε σχεδόν σε 10 μπλογκ και όχι μόνο, μαζί με το κείμενο και ξέρω ότι είναι δική μου γιατί της είχα κάνει φωτοσοπ. Σκοπός είναι να καταλάβει ο καθένας ότι δεν μπορεί να παίρνει ότι του αρέσει και να το καρπώνεται για δικό του. Καλό μήνα να έχεις και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι που σε μια ανάρτησή σου αναφερόσουν σε μια δική σου ιδέα που παρουσιάστηκε σε κάποιο άλλο μπλογκ ως δική του. Τι να πω; Σε δέκα μπλογκ να παίζουν την ίδια μέρα δική σου φωτογραφία.....να υποθέσω πως το έχεις ξεπεράσει; :) Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  15. Είναι λυπηρό Παρασκευή.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν κάποιοι άνθρωποι αυτό.
    Απογοητεύομαι και σκέφτομαι πόσο άδειοι και μόνοι τους αισθάνονται!
    Αν όχι είναι ακόμα πιο λυπηρό!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά Έλενα δεν ξέρω! Πιο πολύ πάντως με στεναχώρησε η απάντησή της παρά η αντιγραφή. Καλό βράδυ και μια υπέροχη καινούρια εβδομάδα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Κορίτσι μου τα ίδια θα σου πώ και εγώ που λένε και όλες οι φίλες εδώ... . όντως ειναι κρίμα να γίνεται αυτό... αλλα οταν κανείς δεν σέβεται τον εαυτό του πρώτα δεν θα σεβαστεί και τους άλλους.. τι θα χάσει να βάλει το όνομα του μπλοκ από το οποίο το πήρε;; ίσα ίσα που θα είναι σε έπαινος της να το κάνει... τόσο απλό!!!....ελπίζω να μην ξανασυμβεί ....να έχεις ενα ομορφο και γαλήνιο μηνα....φιλάκιαααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κι εγώ να μην ξανασυμβεί σε κανέναν Ρούλα μου! Δυστυχώς με ένα googlάρισμα ανακάλυψα και σε άλλα site κομμάτια από το συγκεκριμένο κείμενό μου. Μα ας έκαναν τον κόπο να αλλάξουν κάτι τέλος πάντων αφού τόσο πολύ τους άρεσε! :) Να σαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για όλα! Φιλάκια πολλά, καλό μήνα και μια χαρούμενη νέα εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  17. Γειά σου κι από μένα. Λοιπόν σε πρώτη φάση θα σου πω ένα κολπάκι για να μπορείς να εντοπίζεις ανά πάσα στιγμή αν κάποιο κείμενο σου φιγουράρει και αλλoύ. Τσεκάρεις με το ποντίκι την πρώτη πρόταση του κειμένου σου και μετά πατάς δεξί κλικ ---> αναζήτηση στο google για μπλα μπλα αυτομάτως σε βγάζει σε ιστοσελίδες με τις λέξεις κλειδιά της πρότασής σου. Το έκανα και για το κείμενό σου που κλάπηκε και μου έβγαλε κατευθείαν το blog της αναγνώστριας που έλεγες. Κοίτα από την στιγμή που ανοίγουμε ένα blog και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις ξέρουμε εξ αρχής ότι ρισκάρουμε. Το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές και ούτε συχνάζουν μέσα σε αυτό υπεύθυνα άτομα. Εγώ ακολουθώ δύο αρχές για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Η πρώτη είναι να μην δημοσιεύω πράγματα που δεν θέλω να τα οικειοποιηθούν άλλοι. Προσεγγίζω το bloging χαλαρά και το βλέπω απλά σαν μια ευκαιρία για να εξασκούμαι στο γράψιμο και να ανταλλάσσω απόψεις. Η δεύτερη αρχή μου είναι να συντάσσω θεματάκια που θα ήθελα να φτάσουν στα αυτιά πολλών ανθρώπων ακόμα κι αν αυτό έχει γίνει μέσω κλοπής. Και να θυμάσαι πως αυτός που κλέβει πραματάκια είτε είναι κάποιος που έχει βρει μεγάλη παρηγοριά στα λόγια σου, είτε είναι κάποιος που το κάνει κατά συρροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Χριστίνα. Βασική αρχή στο μπλογκ μου από την πρώτη στιγμή είναι να μην αντιγράψω ποτέ εικόνα ή κείμενο που δεν ανήκει σε μένα. Και τις ελάχιστες φορές που χρησιμοποίησα κάτι που δεν μου ανήκει χρησιμοποίησα πηγή ή αντίστοιχα το όνομα του συγγραφέα. Δεν θα έψαχνα ποτέ στο google να βρω κάτι δικό μου αν δεν έβλεπα στην τύχη το συγκεκριμένο προφίλ. Σε ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σου και τις συμβουλές. :))

      Διαγραφή
  18. Θα έρθω από το σπίτι.
    Σε διάβασα κι έσκασα μαζί σου!
    Πώς το έχασα εγώ αυτό;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου είσαι παθούσα και καταλαβαίνεις πολύ καλά πως ένιωσα. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. προσωπικα εγω ζητω συγνωμη καποιο κειμενο αυτου του μπλοκ βρεθηκε στο δικο μου αλλα παρθηκε απο φιλη στο Φ με μια προσεχτικη ματια ειδα κατοπιν συστασεως της ευγενεστατης συγγραφεως οτι το κειμενο το ειχαν κλεψη απο το μπλοκ της τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έβαλα μαζί σας εκείνο το βράδυ χωρίς να φταίτε πραγματικά. Ζητάω κι εγώ συγνώμη που επηρεασμένη από την απάντηση της διαχειρίστριας του πρώτου μπλογκ (που είχε όλο το κείμενό μου) ήμουν μάλλον πολύ σκληρή μαζί σας.

      Διαγραφή