Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πατρινό Καρναβάλι # 1 # - Αμφίεση πληρωμάτων

Μια εβδομάδα πριν την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στην Πάτρα και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.



Η χθεσινή μέρα - 9 Μαρτίου - καθιερώθηκε ως  <<Ημέρα Άλκη Στέα>>  και στο Καρναβαλικό Κέντρο, στην αγορά Αργύρη, πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του εκδήλωση- αφιέρωση προσαρμοσμένη στην αγάπη και το κέφι του Στέα για το Πατρινό Καρναβάλι. 



Στον ίδιο χώρο στεγάζεται έκθεση σχετικά με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού. Μινιατούρες αρμάτων παλαιότερων χρόνων, στολών, παιχνίδια κρυμμένου θυσαυρού, βίντεο και όλα όσα θα ηθελε να μάθει κανείς για αυτή την χαρούμενη διοργάνωση!


 "Δημιουργοί και εμπνευστές των πληρωμάτων, απλοί πατρινοί με αγάπη και σεβασμό στην θεσμό του καρναβαλιού, κάθε χρόνο ξεπερνούν τον ευατό τους. Με μοναδικό όπλο την φαντασία τους παίρνουν υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και τα μετατρέπουν σε έργα τέχνης έκφρασης και σάτιρας. Ξεκινώντας από το θέμα και τον τίτλο του πληρώματος ο οποίος μπορεί να περιέχει κωμικά ή σατιρικά στοιχεία είτε να είναι ένα λογοπαίγνιο, επιστρατεύουν όλη τους την φαντασία στο σχεδιασμό της στολής. Στολές πρωτότυπες που προκαλούν γέλιο, θαυμασμό, συλλογισμό, ή και τα δυο μαζί."
Αναφέρεται επίσης πως πολλά πληρώματα έχουν συνεχόμενη επιτυχή παρουσία και δεν είναι λίγες οι φορές που το καρναβαλικό μικρόβιο έχει περάσει από τους γονείς σε παιδιά και εγγόνια. Αυτά τα πληρώματα θεωρούνται ως η πολύτιμη "μηχανή" του Πατρινού Καρναβαλιού!

Φωτογραφίες από στολές παλιότερων χρόνων!

Λίγα λεπτά πριν σε διπλανή αίθουσα είδα όλες τις στολές που έχουν ετοιμαστεί για φέτος.  
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε πλήρωμα με μια επίσκεψή του εκεί μπορεί να κατατοπιστεί για όλα.










18 σχόλια:

  1. Όλες οι στολές είναι φτιαγμένες με πολύ φαντασία και είναι όμορφες. Κάθε χρόνο η Πάτρα μεταδίδει το κέφι του καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα.
    Φιλάκια και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ πόσο πανέμορφες είναι όλες!!!!!!Μακάρι να είχα την ευκαιρία να δώ από κοντά αυτό το καρναβάλια!!!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να το απολαύσεις κάποια στιγμή!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφη ξενάγηση μας έκανες!
    Αν και σχετικά κοντά μου να σου πω ότι μία φορά και μόνο βρέθηκα στο Πατρινό καρναβάλι κι αυτό πριν από πολλά πολλά χρόνια!
    Τον Άλκη Στέα τον θυμάμαι καλά αφού κι εγώ με το καρναβάλι τον έχω συνδέσει στο μυαλό μου!
    Αλήθεια; Έχεις πάρει μέρος εσύ ποτέ Παρασκευούλα μου;
    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως στην παρέλαση της τελευταίας Κυριακής δεν πηγαίνω. Προτιμώ την νυχτερινή ποδαράτη που γίνεται το προηγούμενο βράδυ!! Για φέτος ενώ είχα κανονίσει να περάσω, μου πήγαν στραβά κάποια πράγματα τις τελευταίες μέρες. Την Παρασκευή θα ξέρω σίγουρα αν θα συμμετέχω τελικά! :))
      Καλό ξημέρωμα!! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουασα παρουσίαση και οι πληροφοριες επίσης ,η φωνή του Αλκη Στέα ήταν σήμα κατατεθέν σε πολλές εκδηλώσεις.Μπράβο ωραία περνάτε σείς εκεί κάτω και καλά κάνετε η ζωή είναι ωραία και πρέπει να την τιμούμε ανάλογα,καλό βράδυ και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φιλενάδα!! Πρέπει να τιμούμε την ζωή ανάλογα! Αν και ξεκίνησε στραβά η εβδομάδα μουμ προσπαθώ να την ισιώσω!!! :))) Φιλάκια πολλά πολλά!!

      Διαγραφή
  5. Μας μετέφερες το κλίμα το γιορτινό , το καρναβαλίστικο..Πολύ όμορφα όλα..όλες οι φωτογραφίες/στολές
    Φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τήν φωνή τού αξέχαστου Αλκη Στέα,ακόμα τήν θυμάμαι όταν παρουσίαζε τό Πατρινό Καρναβάλι!!Πολύ ωραίες καί οι φωτό σου!!Νά περάσετε θαυμάσια σού εύχομαι!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δεν θυμάται την φωνή του αξέχαστου Στέα Dimi μου!!! Ψυχή του καρναβαλιού ήταν! Να περάσετε όμορφα επίσης!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Όμορφη παρουσίαση έκανες Παρασκευή μου!Αν και δεν έτυχε να πάω ποτέ στο Πατρινό καρναβάλι, θα ΄θελα να ΄χα χρόνο να συμμετάσχω!Είναι πολύ ωραίο απ΄ ότι βλέπω!Κι ο Άλκης Στέας με τη μοναδική φωνή και χαμόγελό του άφησε εποχή... όπως με την υπέροχη κι αισιόδοξη ατάκα του:"ευτυχείτε!"
    Είμαι σίγουρη πως περνάς υπέροχα!Το δείχνουν άλλωστε κι οι όμορφες φωτογραφίες σου!Καλή συνέχεια!Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!Πολλά φιλάκια!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα έλεγε ο Στέας Σοφία μου!!! Η αλήθεια είναι πως σαν επισκέπτης για το καρναβάλι και μόνο δεν λέει!
      Βέβαια αυτό το λέω επειδή είμαι συνηθισμένη. Ίσως για κάποιον που το βλέπει για πρώτη φορά να είναι όμορφη εμπειρία! :)) Να σαι καλά Σοφία μου!!! Καλό ξημέρωμα!! Φιλάκια πολλα!!

      Διαγραφή
  8. αχ πόσο ζηλεύω!!!! θέλω κι εγώ!!! τι θα ντυθείς??? :) φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Παρασκευή θα είμαι σίγουρη αν θα συμμετέχω ή όχι!! Κάποια προβληματάκια μου χάλασαν τα σχέδια αλλά δεν πτοούμαι!!! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  9. Τέλειες οι στολές, πολύ όμορφες,με το καλό η παρέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή