Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Έχω σκύλο....... πειράζει;


Με αφορμή το τηλεφώνημα μιας θείας μου, ένιωσα την ανάγκη να κάνω τη σημερινή ανάρτηση.
Από πολύ μικρή είχα την επιθυμία να αποκτήσω ένα σκυλάκι, αλλά οι γονείς μου αρχικά και στη συνέχεια ο σύζυγός μου ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι.


Στην αυλή του πατρικού μου είχαμε πάντα γάτες. Έπαιζα μαζί τους, τις αγαπούσα. Θυμάμαι πόσες φορές έκλαψα για την απώλεια... της κάθε μιάς ξεχωριστά.  
Πολλά κατοικίδια πέρασαν από το σπίτι μου, πουλιά, χάμστερ, ψάρια, ιγκουάνα. Κανένα όμως δεν είχε καλύψει ποτέ το "κενό" μου.
Πριν 18 μήνες και εντελώς τυχαία άκουσα τον γιο μου να συζητάει με έναν φίλο του για το σκύλο που λίγες ώρες πριν επέστρεψαν στο pet-shop. Ένα χάσκυ 4 μηνών!
 Άπλωσα τις κεραίες μου και τα άκουσα όλα. 
Τρέχω στον μεγάλο μου γιο και τον ρωτάω: "Ξέρω πως θα ήθελες πολύ ένα σκύλο. Τι θα έλεγες αν σε λίγο έχουμε εδώ ένα χάσκυ;"
Είδα πως άστραψαν τα μάτια του!! Ένιωσα την χαρά του. Ήταν ίδια με την δική μου χαρά. 
Επόμενη κίνηση ήταν να αντιμετωπίσω τον σύζυγό μου. Μπαίνω διστακτική στο χώρο που βρίσκεται, αλλά του μιλάω αποφασιστικά : "Γνωρίζω την άποψή σου πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά η πλειοψηφία αυτή την φορά νίκησε!
Περιμένω να αντιδράσει αρνητικά, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, απαντά :" Αφού το θέλετε όλοι, να το πάρετε." 
Δεν έχασα χρόνο.... τηλεφώνησα στους γονείς του παιδιού και το σκυλάκι σε λιγότερο από μια ώρα ήταν σπίτι μας.   
Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο ευχάριστα ένιωσε με το που μπήκε στο σπίτι. Στο pet shop είπαν πως από την ώρα που το είχαν πάει έκλαιγε μόνο, ούτε νερό δεν είχε πιεί. Με τους γονείς του παιδιού γίναμε φίλοι και έρχονται πολύ συχνά να το δουν. Το αγαπούν το ίδιο με εμάς!! Ευτυχώς που δεν πουλήθηκε κάπου ..... σε κάποιον!!

 
Το ότι εκπλήρωσα την επιθυμία μου δεν σημαίνει πως δεν αισθανόμουν τύψεις που έχω εγκλωβίσει ένα πλάσμα σε ένα διαμέρισμα. Ειδικά ένα ζώο που το φυσικό του περιβάλλον είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που του προσφέρω.
Όλα αυτά μέχρι σήμερα..... πριν χτυπήσει το τηλέφωνο.
Η θεία μου με ρώτησε τι κάνει το σκυλί...
Παράξενο που ρωτάει.....σκέφτηκα.
 <<Μια χαρά είναι το "κοριτσάκι" μου>>  της απαντώ.
Και συνέχισε : "Άντε βρε πέταξέ το έξω από το σπίτι σου. Θα βρωμίσετε εκεί μέσα. Και τα εγγόνια μου ζητάνε σκυλάκι... αλλά η ξαδέρφη σου δεν κάνει τέτοιες βλακείες" .....είπε πολλά ακόμα, αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσω.

 
Δεν έχω τύψεις πια. Το πλάσμα αυτό έχει βρει πολύ αγάπη. Και όλοι μας βέβαια έχουμε εισπράξει αγάπη.
Ίσως τελικά είναι τυχερό που βρέθηκε εδώ και δεν είναι ένα ακόμα αδέσποτο. Ούτε παρατημένο σε κάποιο οικόπεδο μέσα σε ένα βρωμερό..... κατά τ'αλλα όμως διαμορφωμένο χώρο για σκύλους. 
 
Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.




  

32 σχόλια:

  1. Παρασκευή μου καλά κάνης καί έχης σκυλάκι!Είχα ένα κόλει 14 χρόνια καί η απώλειά μου μέ συγκλόνησε!Τώρα έχω τόν γάτο τόν Θανάση,μήν ακούς καννένα,τό σκυλάκι σου είναι ένα κουκλί!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι Dimi μου πως ένιωσες στην απώλειά του. Έτσι γίνεται με τα σκυλιά και τις γάτες όμως. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επεμβαίνουν κατα αυτό το τρόπο στο σπίτι του άλλου. Καλό βράδυ! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Ω τρομαρίτσα μου ! Τι κούκλα είναι αυτή;;;;
    Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω! Μεγάλωσα δύο σκυλιά μέσα στο σπίτι και είχα την ίδια αντίδραση από τους δικούς μου! Φώναζαν ότι θα κολλήσω αρρώστιες!
    Επειδή όμως είχα αυλή κι έλειπα 9 ώρες από το σπίτι ήταν πιο καλό αφού περνούσε ο χειμώνας να συνεχίσουν να ζουν έξω στη φύση κι αυτό έκανα και στις δύο περιπτώσεις! Και μετά μου έλειπαν μέσα από το σπίτι ...που έρχονταν και κουλουριάζονταν στα πόδια μου....... Πόσα όμορφα συναισθήματα μοιράζεσαι με΄ένα σκυλάκι; Αυτή είναι για μένα ανιδιοτελής αγάπη! Σου δίνει ΤΟΣΑ πολλά και το μόνο που θέλει είναι λίγη σημασία κι ένα χάδι στο κεφαλάκι!
    Πανέμορφες φωτογραφίες! Συγκινήθηκα με το κείμενό σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες είναι Αριστέα μου. Σου δίνει τόσα πολλά και θέλει από σένα ελάχιστα...η δικιά μου δεν μπορεί να ζήσει ούτε στιγμή μόνη της. Σκέφτομαι να την βάλω να γεννήσει ( και για καλό δικό της μιας και δεν θέλω να της κάνω στείρωση) και να κρατήσω άλλο ένα. Τουλάχιστον να έχει συντροφιά! :) Οι γονείς μου κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό όταν την έφερα σπίτι. Τώρα να δεις πόσο την αγαπάνε και οι δυο...Η αδερφή μου πάλι έλεγε....δεν θα ξαναπατήσω σπίτι σου. Και σπίτι ξαναήρθε και βόλτα θέλησε να την πάει από μόνη της :))
      Αν είχα την αυλή του πατρικού μου δεν θα με πείραζε να πηγαινοέρχεται έξω-μέσα τις καλές μέρες. Αυτές τις μέρες η καημενούλα είναι σε οίστρο και είναι αναγκαστικά φυλακισμένη. Καθόλου βόλτα για λίγες μέρες.
      Καλό βράδυ! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  3. Απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!! έχω μέσα στο σπίτι μου 2 σκυλάκια τα οποία είναι τρελά σαν κ μένα κ δεν έχει αναφερθεί ποτέ πως το σπίτι μου βρομάει...να την χαίρεσαι και να χαίρεσαι κ τα παιδάκια σου.φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σκυλιά βρωμάνε όταν είναι παρατημένα! Ο κτηνίατρος μου είπε επίσης πως ένα σκυλί που έρχεται σε συνεχή επαφή με νερό μυρίζει. Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια και καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  4. Είναι μια κούκλα! Να μην αισθάνεσαι άσχημα, όποτε μπορείτε να την πηγαίνετε σε κανένα πάρκο να τρέχει λίγο να τις φεύγει η ενέργεια και να παίζει, και όλα καλά. Τα σκυλιά θέλουν την παρέα μας και θα έρχονταν μαζί μας και στην κόλαση αν πηγαίναμε ακόμα! Και μην ακούς τις βλακείες, αν το φροντίζεις το ζώο και το περιποιείσαι, τίποτα δε βρωμάει :)) Δώστης ένα φιλί από μένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!! Αυτές τις μέρες είναι σε οίστρο και δεν βγαίνει καθόλου...την βγάζουμε συνέχεια τον υπόλοιπο καιρό αλλά όσο ναναι το σκυλί το συγκεκριμένο έχει πολύ ενέργεια και δεν εκτονώνεται ποτέ αρκετά με ένα περίπατο. Ψάχνω να βρω έναν κλειστό χώρο να μπορεί να τρέξει ελεύθερα. Θα της δώσω το φιλάκι! χαχαχα και να με έβλεπε η θεία! :))

      Διαγραφή
  5. Tι όμορφα μάτια!Τι υπερήφανο βλέμμα!
    Να μην νιώθεις περίεργα και άσχημα που μερικοί έχουν αντίθετη άποψη απο εσένα!Καλά έκανες και έγραψες όλες τις σκέψεις σου και τις μοιράστηκες μαζί μας..Μην ακους κανένα..Εσυ την έχεις μια κούκλα!
    Φιλάκια πολλά στη μουσουδίτσα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!! Φυσικά και δεν νιώθω άσχημα σε αντίθετη άποψη με μένα...αλίμονο! Η θεία μου μίλησε έτσι απο οικειότητα, δεν της κρατάω κακία, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν με πείραξε κιόλας. Όπως και να χει εγώ αγαπάω πολύ αυτό το πλάσμα! Θα της δώσω και τα δικά σου φιλάκια!!

      Διαγραφή
  6. Με πεθαίνει που κοιτάζει αθώα!!
    Τα άλλα σκυλάκια είναι κρίμα..αυτά που δείχνεις παρακάτω..η πονηρούλα η δική σου δε θα έλεγα πως νιώθει εγκλωβισμένη...πόσο θα ήθελαν και τα άλλα σκυλάκια να τα αγαπάει κάποιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα έίναι αθώα....όσο φοβιζει το μέγεθός της τόσο αγαθό και άκακο είναι.
      Είδες τα καημενούλια τα κουταβάκια; Ήταν μια μέρα μετά από βροχή όταν τα είχα δει σε αυτό το σημείο και ήταν δραματική η κατάσταση. Δεν θα τα έδειχνα ποτέ αλλά μετά από τα λόγια της θείας, μου βγήκαν όλα αυθόρμητα.

      Διαγραφή
  7. καλώς όρισε το νέο μέλος στην οικογένεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι το θεωρούμε...ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά μας! :)

      Διαγραφή
  8. Καλώς την δεχτήκατε!!Τα χάσκι έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά!! Καλά κάνατε,μακάρι να μπορούσα να έχω κι εγώ ένα σκυλάκι αλλά λόγω αλλεργίας στο τρίχωμα δεν μπορώ! Τώρα όσον αφορά ταλόγια της θείας σου..τι να πω! Κρίμα..να σκέφτονται τόσο στενόμυαλα και με έλλειψη τρυφερότητας..Χωρίς παρεξήγηση,όσοι δεν αγαπούν τα ζώα συνήθως έχουν πολλές κακίες.. Πώς την ονομάσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα! Την λέμε Νάλα!
      Δεν ξέρω πως γίνεται να μην αγαπάς ένα ζώο και μάλιστα από την στιγμή που δεν σε ενοχλεί πουθενά. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό... πως έχουν κακίες όσοι δεν τα αγαπούν γιατί η θεία μου είναι πολύ καλός άνθρωπος. Με κακίες θα έλεγα αυτούς που βάζουν τις φόλες. Ξέρεις πως φοβάμαι όταν την βγάζω βόλτα στη γειτονιά μην έχουν ρίξει τίποτα;

      Διαγραφή
  9. Το σκυλί είναι ευτυχισμένο όπου νιώθει αγάπη την οποία ανταποδίδει με το παραπάνω, οπότε μην έχεις τύψεις που τον έχεις σε διαμέρισμα.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου! Το λατρεύουμε όλοι μας, είναι η αλήθεια. :)

      Διαγραφή
  10. Είναι υπέροχη η Νάλα ! Πιστεύω ότι είναι πλέον μέλος της οικογενείας σας !
    Δεν άφησα τα παιδιά μου να πάρουν ένα σκυλάκι όταν ήταν μικρά και όταν ο μεγάλος μου
    γιός έφυγε απο το σπίτι να μείνει μόνος του , πήρε ένα σκυλάκι ,μου το έφερε την πρώτη
    μέρα , το φροντίζει ο ίδιος ,το φιλοξενούμε και μεις και είναι πλέον μέλος της
    οικογενείας μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ολυμπία μου!
      Καλά το λες! Ένα μέλος της οικογένειας μας έγινε. Ο μεγάλος μου γιος φροντίζει πάντα τα αδέσποτα. Το ίδιο έκανα και εγώ από μικρή. Αν είχαμε ένα κτήμα είμαι σίγουρη πως οι δυο μας θα είχαμε μαζέψει πολλά αδέσποτα.
      Καθημερινά γυρνώντας από την δουλειά μου περιγράφει, άλλοτε με φρίκη και άλλοτε με χαμόγελο τι σκυλάκια συνάντησε στο δρόμο του.

      Διαγραφή
  11. Φιλεναδα ενα ζώο στο σπίτι φέρνει ισορροπία ,χαρά παιχνίδι, ο σκύλος που έχω με βοήθησε σε πολύ δυσκολες στιγμές της ζωής μου,και το δικό σου είμαι σίγουρη ότι είναι πολυ ευτυχισμένο που ζει μαζί σας ,πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρυσούλα μου! Την ισορροπία που λες την ένιωσα από τις πρώτες μέρες που ήρθε σπίτι μας. Όσο για χαρά και παιχνίδι με κάνει να νιώθω παιδί όλη την ώρα. Αγάπη έχει πολύ, φροντίδα παραπανίσια αλλά μην ξεχνάμε πως το ζώο αυτό ζει σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Μπορεί να ήταν πιο ευτυχισμένο εκεί. :)

      Διαγραφή
  12. Πολύ καλά κάνατε και την πήρατε και ας λένε οι υπόλοιποι! είναι όμορφη η παρέα ενός σκύλου, μια αγκαλιά και φεύγει όλη η αρνητική ενέργεια και σκέψεις! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην σου πω πως είναι ο κύριος υπέυθυνος που έχει διώξει όλη την αρνητική ενέργεια από πάνω μου.
      Και το παρατηρώ και στα παιδιά. Σταμάτησαν να τσακώνονται...σε ένταση μπαίνει στην μέση η Νάλα και οι δυο τους ξεχνούν τι έγινε και αρχίζουν να παίζουν μαζί της :) Να έχεις μια όμορφη μέρα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  13. Είχαμε 15 περίπου χρόνια ένα κόλει στην αυλή μας! Υπέροχα σκυλιά! Τώρα δε ζει πια!Από τότε που παντρεύτηκα θέλουμε να πάρουμε ένα λαμπραντόρ. Περιμένω να μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα παιδιά και σίγουρα θα το κάνω! ΠΠως τον βγάλατε;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφα που είναι τα κόλει!! Εγώ το έχω μετανιώσει που δεν είχα πάρει σκύλο όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά.
      Εμείς έπρεπε να ενηλικιωθούν για να καταφέρουμε να το αποκτήσουμε. :)) Την λένε Νάλα!

      Διαγραφή
  14. Αφού θέλεις σκυλάκι καλα έκανες και το πήρες. Μην ακούς τι λέει ο ένας και ο άλλος. Τα χάσκεϊ όντως είναι συνηθισμένα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά εσύ δε πήγες να το πάρεις από τον Β. Πόλο. Από τη γειτονιά σου το πήρες. Εμένα όλοι στη πολυκατοικία μου έχουν σκυλάκια. Εντάξει εσεις βέβαια δε πήρατε σκυλάκι αλλά σκύλαρο!! Καλά να περνάτε και να χαίρεστε κάθε μέρα μαζί του..

    Α και μην ξεχάσω.. Τις ακαθαρσίες του της μαζεύουμε από το πεζοδρόμιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχεις σκύλο πρέπει να σέβεσαι και τους άλλους. Εγώ την έχω μάθει να τα κάνει στο μπαλκόνι σε πάνα.
      Σε πεζοδρόμιο καταρχήν ποτέ δεν θα κάνει οτιδήποτε. Επειδή δεν ξέρω όμως τι μπορεί να γίνει, έχω πάντα μαζί μου τσάντα και γάντια. Στον ενάμιση χρόνο μια φορά χρειάστηκε να το κάνω :).

      Διαγραφή
  15. Os cães são lindos e é uma pena ver quando são abandonados. beijos,chica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχικά θέλω να σου πω ότι είναι πανέμορφο το σκυλάκι σου!!
    Αυτό με το να κλείσεις σε ένα διαμέρισμα το σκυλάκι το έχουμε και εμείς αλλά φροντίσαμε να τα έχουμε στο σπίτι στο χωριό για να παίζουν όσο θέλουν και να είναι πιο άνετα και αυτά!! (είχαμε 2 σκυλάκια και προσπαθήσω να πείσω τους γονείς μου να ξαναπάρουμε αλλά επειδή μας τα δηλητηρίασαν την προηγούμενη φορά φοβούνται μην το ξανακάνουν)

    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φρικτό να δηλητηριάζουν τα ζώα! Ποτέ μου δεν θα καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό. :((

      Διαγραφή