Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ι.......όπως Ιστοσελίδα




Έχεις facebook; Έχεις twitter; msn; E-mail;
Σε πρόσθεσα στους φίλους, το είδες; 
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει όλοι αυτές τις εκφράσεις;
Το facebook κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των νέων από την πρώτη τους επαφή με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Με μια πρώτη ματιά οι σελίδες αυτές μοιάζουν με ένα πραγματικό κόσμο.
Μπορούν να εκφράζουν τις επιθυμίες τους, να επιλέγουν φίλους, να δηλώνουν την κατάστασή τους, να ανεβάζουν φωτογραφίες της εκάστοτε προσωπικής στιγμής τους. Ότι ακριβώς γίνεται και στην καθημερινή ζωή των νέων.
Είναι όμως το ίδιο; Νομίζω πως όχι!
Ένα δεκατριάχρονο παιδί....πως μπορεί να έχει φίλο κάποιον που είναι 30;
Το βλέπουμε ποτέ αυτό στην καθημερινότητα; 
Τα παιδιά πρέπει να έχουν φίλους της ηλικίας τους....είμαι υπέρ στο να συζητήσουν και να γνωριστούν με παιδιά από όλο τον κόσμο. Οι ανήλικοι πάντα υπό την επίβλεψή μας και οι μεγαλύτεροι με μέτρο. Γιατί με το να κλείνονται μέσα στο σπίτι και να βολτάρουν σε ιστοσελίδες ναι, ενημερώνονται, μηδενίζουν τις αποστάσεις, αλλά χάνουν και την ομορφιά της πραγματικής παρέας, της διασκέδασης και την ομορφιά της ζωής γενικότερα!!

Το post αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού The 24 Days Challenge που διοργανώνει το blog  mystickland
Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση είναι οι:

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ! Καταρχήν όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο.. Τα παιδιά πρέπει να ξαναβρούν τη χαμένη τους παιδικότητα και αθωότητα μαζί, γιατί με το ίντερνετ την έχουν χάσει και είναι πολύ κρίμα! Θα έπρεπε να παίζουν έξω στα πάρκα, στις αυλές, με τις παρέες τους, να γελάνε, να σπρώχνονται, να κάνουν αστεία και όχι να είναι αποβλακωμένα μπροστά σε μια οθόνη! Άσε που κάνουν κακό στα μάτια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! ο αιώνιος τσακωμός μου με τα παιδιά μου να μην κάθονται πολλές ώρες.

      Διαγραφή