Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ένα όμορφο Σαββατοκύριακο- Μέρος Α΄

         Όπως σας είχα πει την περασμένη Παρασκευή ήμουνα πολύ ενθουσιασμένη επειδή θα πήγαινα ένα διήμερο με τον άντρα μου. Δεν πήγαμε πολύ μακριά, αλλά περάσαμε υπέροχα. Για εμάς που δεν πήγαμε καθόλου διακοπές φέτος, αυτό το διήμερο ήταν ότι έπρεπε για να απολαύσουμε το κάθε λεπτό του. 
        Μείναμε στον Άραξο και από εκεί κάναμε τις μικρές αποδράσεις μας στις κοντινές παραλίες. Πήγαμε σε αρκετά σημεία για ψάρεμα, αλλά είτε ήταν ρηχά, είτε φυσούσε και ήταν αδύνατον με την πετονιά.
      Μας είπαν για έναν οικισμό που ονομάζεται Αλυκές στην Κάτω Αχαΐα. Εκεί υπήρχε ένα λιμανάκι από την μια μεριά και μια παραλία από την άλλη. Η αλήθεια είναι πως περίμενα να δω Αλυκές. Ήμουνα περίεργη και ρώτησα έναν κύριο που βρήκα εκεί για πιο λόγο ονομάστηκε έτσι ο οικισμός. Μου είπε πως πολύ παλιά ήταν όντως τόπος παραγωγής αλατιού.
     Πετάξαμε τις πρώτες μας πετονιές στο κλειστό του λιμανιού και δεν άργησε να έρθει η πρώτη τσιπουρίτσα. Όπως καταλαβαίνετε δόθηκε η τέλεια αφορμή για να μείνουμε εκεί. Μετά από τέσσερις ώρες και αφού είχε πάει έντεκα η ώρα εγκαταλείψαμε!  Δεν πιάσαμε τίποτα άλλο.... αλλά δεν πειράζει. 
      Απολαύσαμε όλη αυτή την ώρα, συζητήσαμε αρκετά, καλαμπουρίσαμε, είδαμε μαζί ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα....τι περισσότερο μπορεί να θελήσει κάποιος για να νιώσει ευτυχισμένος;






  













15 σχόλια:

  1. Καλό απόγευμα ,μπράβο νάσαι καλά και να πάς κι άλλη εκδρομούλα ,πολύ σωστά το είπες, ο άνθρωπος δε θέλει και πολλά για να είναι ευτυχισμένος, πάντα να το έχουμε ως μοτο αυτό για να χαιρόμαστε το κάθε λεπτο της ζωής μας γιατί δεν ξέρουμε αν το επόμενο είναι το ίδιο καλό μ αυτό που ζήσαμε.Δεν πειράζει για ταψαράκια,κι αυτό που πιάσατε καλό ήταν,φιλιά πολλά και να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Μπορεί να ήταν δυο μέρες μόνο αλλά ήταν πολύ όμορφα! Έζησα αυτό που λες...το κάθε λεπτό! Έω πολλές φωτογραφίες ακόμα και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας. Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχες φωτογραφίες!!!Πάντα να περνάτε τέλεια εύχομαι!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σπυριδούλα!! Όλοι να περνάμε όσο γίνεται καλύτερα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. πολύ άραξον στο Άραξο βλέπω!!!! χι χι .. Πανέμορφες φωτογραφίες, λάτρεψα αυτές με το καϊκάκι!! Η τσιπουρίτσα δε, φαίνεται εξαίσια!!! Περιμένω περισσότερες!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνομα και πράγμα ο Άραξος, καλά το είπες!! χαχα Την τσιπούρα την έφτιαξα σήμερα με τα υπόλοιπα της λαικής. Θα δεις πολλές φωτογραφίες ακόμα...τόσες που θα βαρεθείς στο τέλος! Φιλάκιαα!!

      Διαγραφή
    2. μπα, δε βαριέμαι εγώ!!! δείχνε δείχνε!!!

      Διαγραφή
  4. Δέν πειράζη Παρασκευή μου!Τήν άλλη φορά!!Πολύ όμορφες όλες οι φωτό σου!!Πολλά φιλάκια φίλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Dimi μου! Φυσικά και δεν πειράζει. Άλλωστε μας έμεινε γαρίδα να πάμε και κανένα βραδάκι εδώ κοντά. Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Hλιοβασίλεμα και καλή παρέα..τι άλλο θέλεις;;
    Μια χαρά το ψαράκι..χεχε;)..αρκεί η προσπάθεια ε;
    Μακάρι να υπάρξουν και άλλα σ/κ..
    καλο βράδυ**)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Ηταν από τις μικρές στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος!
      Για σ/κ δεν νομίζω σύντομα αλλά για ψάρεμα θα το επιχειρήσουμε κανένα βραδάκι.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Παρασκευούλα μου σου εύχομαι να έρθουν και άλλες στιγμές, και να νιώσεις ακόμη πιο ευτυχισμένη!!Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δεσποινάκι μου!
      Το ίδιο εύχομαι και σε σένα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Όμορφες στιγμές...και πιάσατε και τσιπούρα...μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή