Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Day 15..........finger (July)




Βλέποντας την φίλη μου να κρατάει αυτό το παραμύθι και να το διαβάζει στον μπόμπιρά της, ένα σωρό αναμνήσεις μου ήρθαν στο μυαλό. Ο Λ.Φρανκ Μπάουμ το έλεγε στους τέσσερις γιους του κάθε βράδυ για να κοιμηθούν. Εγώ το βρήκα έτοιμο και έκανα το ίδιο με τους δυο γιους μου. Τώρα μια άλλη μανούλα κάνει το ίδιο. Και πολλές ακόμα γενιές θα μεγαλώσουν με αυτό.


Ένας κυκλώνας μεταφέρει την Ντόροθυ και τον σκύλο της Τοτό μακρυά από το Κάνσας στη μαγική χώρα του Οζ. Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν στο Κάνσας είναι η βοήθεια του  μάγου του Οζ. Ξεκινούν να τον βρουν και στον δρόμο τους γίνονται φίλοι με το Σκιάχτρο, το Τενεκεδένιο ξυλοκόπο και το δειλό Λιοντάρι. Το Σκιάχτρο ήθελε να αποκτήσει μυαλό, ο Τενεκεδένιος ξυλοκόπος να έχει μια καρδιά και το δειλό Λιοντάρι να βρει λίγο θάρρος.





Μετά από πολλές περιπέτειες βρίσκουν τον μάγο του Οζ και εκεί ανακαλύπτουν πως.........................



ο μάγος δεν ήταν παρά ένας απλός άνθρωπος, που είχε καταφέρει να φαίνεται σαν ένας παντοδύναμος μάγος. Παρόλα αυτά τους βοήθησε. Έδωσε στον καθένα αυτό που ήθελε..........όχι βέβαια με μαγικές ικανότητες, αλλά με την δύναμη του ανθρώπινου μυαλού.

Διάβασα σήμερα στο in.gr πως ο μάγος του Οζ επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με μια ταινία του Σαμ Ράιμι. Τίτλος ταινίας :  Oz  The Great and Powerful


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η ανάρτηση και η φωτογραφία...θυμάμαι πόσο μου άρεσε να διαβάζω παραμύθια στα παιδιά μου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μαστε καλά Μαρία μου και θα διαβάζουμε ξανά.............φυσικά στα εγγόνια μας πλέον.

      Διαγραφή