Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Μιλφέιγ



ΥΛΙΚΑ
  • 4 κουτιά σφολιατίνια με ζάχαρη
  • 2 άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 μόρφατ
  • 1 βιτάμ
  • 1 κρόκος αυγού
  • ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια


  Σε ένα μπολ αφαιρούμε το πάνω μέρος από τα σφολιατίνια 



    

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.




 Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τρεις κρέμες :

Κρέμα 1
 Χτυπάμε το βιτάμ και το κρόκο αυγού με 1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη


 Κρέμα 2
Χτυπάμε το μόρφατ (παγωμένο) με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και τη βανίλια


Κρέμα 3
 Χτυπάμε το γάλα με τις άνθος στιγμής βανίλια και 10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη



Ενώνουμε όλες τις κρέμες μαζί και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα

Πάνω στη στρώση με σφολιατίνια ρίχνουμε την μισή κρέμα,στρώνουμε παλι σφολιατίνια και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω ρίχνουμε τα ξυσμένα φύλλα από τα σφολιατίνια. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.



Το γλυκό μας είναι έτοιμο



Μικρά μυστικά :  Οι τρεις κρέμες καλό θα ήταν να παγώσουν ξεχωριστά πριν ενωθούν.
Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω  ζάχαρη άχνη


 Καλή επιτυχία!!!!









5 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχο γλυκό.
    Συνέχεια αυτό μου ζητάνε όλοι να τους φτιάχνω..γνωστοί και άγνωστοι!
    Α εγώ τις κρέμες δεν τις βάζω στο ψυγείο πριν...τις φτιάχνω μία μία, και όταν τις ανακατεύω όλες μαζί τότε τις βάζω στο ψυγείο για να στέκονται στο "χτίσιμο" όπως λέω την τελική διαδικασία!
    Και προσπαθώ να βάζω λιγότερη ζάχαρη, αλλά αυτό το κάνω σε όλες τις συνταγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμ!!! Λατρεμένο! Καλώς σε βρήκα confusedmind!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ, αγαπημένο γλυκό!!! καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες evonita! Αγαπημένο μεν παρελθόν δε.......το έφαγαν σε λιγότερο από 2 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή